Pulpe de rata la cuptor

de Ela68 in Rata, 26 Mar 2018 | 8262 vizualizari

 

Ce-i drept, prajiturile si torturile sunt punctul meu forte, insa, cand vine vorba de fripturi las specialistul familiei sa-si spuna cuvantul, eu doar urmaresc indeaproape tot procesul.

Va las o reteta de care eu m-am indragostit iremediabil, pulpe de rata la cuptor, rumenite si pline de aroma. Prea multe cuvinte sunt de prisos, atat va spun, incercati aceasta reteta !

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr apa
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva ramurele de rozmarin proaspat
  • zeama de la doua portocale
  • piper negru boabe
  • 1 lingura coniac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata la cuptor:


1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie.
2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos.
3. Adaugati apa, sucul de portocale, coniacul si Mirodenia. Apoi usturoiul in coaja, taiat transversal si stropiti cu ulei. Aranjati ramurelele de rozmarin si adaugati boabele de piper.
4. Puneti vasul intr-o punga pentru copt si lasati in cuptor 40 minute la 180 grade.
5. Indepartati punga, intoarceti pulpele cu pielea in sus si mai lasati inca 30-40 minute pentru a obtine o crusta crocanta. Le puteti verifica din cand in cand si daca intra furculita usor, sunt facute, important este sa aiba si putina crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata la cuptor